Cum să alegeți un hamac? Sfaturi de la experți și producători

Cum de a alege un hamac?

Care este cel mai bun loc pentru a vă relaxa de agitația orașului sau de grijile lumești? Desigur, pe un teren de țară. Unii oameni sunt destul de norocoși să aibă o dacha și să se relaxeze periodic acolo, iar unii trăiesc în unitate cu natura pe tot parcursul anului. În orice caz, uneori avem nevoie să respirăm, să ne relaxăm într-o poziție confortabilă sau chiar să tragem un pui de somn în aer curat pentru a ne recăpăta forțele. Un hamac bun și vechi va ajuta la efectuarea unor proceduri simple pentru a vă "repara". De mult au dispărut plasele de frânghie tricotate cu propriile mâini. Acum nu este o problemă să cumpărați un pat suspendat pentru fiecare gust și pungă. Numai cum să alegeți un model cu adevărat valoros pentru relaxarea completă și găsirea seninătății? Acum vom afla.

Ce hamace sunt disponibile

Să aruncăm o privire mai atentă la caracteristicile celor mai comune tipuri de hamace, astfel încât în magazin să nu fiți confuzi de gama oferită.

1) Hamacuri suspendate

Un clasic al genului, un pat suspendat în sensul obișnuit. Cel mai adesea un astfel de hamac este fabricat din material sintetic, există un fund impermeabil. Uneori, setul include o plasă de țânțari, ceea ce face posibile chiar și șederile peste noapte în aer liber. Pentru a instala un hamac, este necesar să existe copaci în picioare în apropiere sau stâlpi speciali care pot rezista la greutatea mare a plasei. Dintre avantajele structurilor suspendate pot fi remarcate costul redus și varietatea oferită. Dezavantajele sunt posibilitatea de a cădea ușor din hamac din cauza centrului de greutate ridicat și a strângerii puternice a plasei, în urma căreia spatele începe să doară de la statul întins pentru o perioadă lungă de timp.

2) Hamacuri cu cadru

Oaspeți destul de frecvenți pe parcelele de țară, ei pot fi asamblați oriunde și fără prezența copacilor sau a suporturilor. Există două tipuri - prefabricate și staționare. Primele sunt caracterizate de o mai mare ușurință și mobilitate, dar nu sunt la fel de fiabile ca cele staționare. Aceleași, la rândul lor, pot rezista la o mulțime de greutate, foarte stabile, dar nu sunt potrivite pentru transport. Și o altă nuanță importantă: alegerea hamacurilor cu un cadru este destul de mare, dar este lovită de cost. Să fim sinceri, prețul lor este mult mai mare decât pentru modelele suspendate. Pe de altă parte, dacă nu sunteți limitat în buget, veți putea alege orice variantă pe gustul dvs.

3) Scaun hamac

O soluție excelentă pentru cei cărora le place să ia o pauză de la soarele fierbinte la umbră, să se relaxeze și chiar să doarmă în aer curat. O opțiune convenabilă pentru cei cărora le place să citească, să lucreze pe un laptop sau sunt pasionați de lucrul cu acul - tricotat, țesut, etc. Versatilitatea designului vă permite să transformați cu ușurință un loc de ședere într-un loc de culcare și viceversa. Varietatea de alegere vă va surprinde: puteți găsi un model pentru orice geantă. Desigur, cele mai ieftine și accesibile pentru majoritatea oamenilor vor fi versiunile simple suspendate. Cu cât designul este mai complex și modelul mai complicat, cu atât costul va fi mai mare.

4) Hamacuri pentru turiști

Conceput pentru călătorii care trebuie să se mulțumească cu un confort minim. Un hamac cu o plasă de țânțari, o copertină de ploaie și un baldachin poate înlocui un cort și ocupa mult mai puțin spațiu în bagaje. Cel mai adesea, astfel de hamace sunt fabricate din poliester, care nu se teme de umiditate. Un hamac cu baldachin și plasă de țânțari este o opțiune excelentă pentru pescari și vânători.

5) Hamac - leagăn

Cea mai comună variantă a unui leagăn suspendat este un leagăn rotund de hamac. Astfel de leagăne pot fi folosite pentru a completa zona de recreere existentă la cabană sau pentru a diversifica colțul copiilor. O caracteristică distinctivă a balansoarelor hamac este că acestea au un singur punct de fixare, datorită acestuia un astfel de hamac poate fi balansat liber. Există hamace swing cu un diametru mare, care sunt completate cu saltele moi, poufuri și baldachine. Întreaga familie se poate odihni în astfel de hamacuri în același timp.

La ce trebuie să fiu atent atunci când cumpăr?

1) Materialul din care este fabricat cadrul
Dacă alegeți un hamac cu o bază metalică, asigurați-vă că aceasta este fabricată din oțel inoxidabil sau aluminiu anodizat pentru a rezista efectelor precipitațiilor. Pentru iubitorii de materiale ecologice, este recomandat să alegeți lemnul care coexistă cu umiditatea.

2) Material de acoperire
Atunci când cumpărați, acordați atenție ochiurilor: cât de confortabil este pentru corp, dacă nu se taie. Este minunat dacă setul include huse și perne. Luați în considerare natura husei. Bumbacul și inul sunt igienice și confortabile pentru corp, dar nu durează mult. Sinteticele rezistă la atacurile intemperiilor, dar nu strălucesc prin puritate ecologică. Este mai bine să optați pentru un capac cu două fețe, care este universal.

3) Capacitatea maximă de susținere a greutății
Asigurați-vă că aflați care este această cifră. Pentru ca hamacul să dureze cât mai mult posibil, este mai bine să alegeți o capacitate de încărcare egală cu de două ori greutatea unei persoane. Este chiar mai bine dacă acest parametru nu este mai mic de 200 kg. În orice caz, este mai bine să luați "cu rezervă" decât să fiți supărat din cauza vieții scurte a achiziției.

4) Prezența barelor de susținere pe laturi
Modelele de hamace le pot avea sau nu, decideți singuri ce să alegeți. Hamacele cu bare au o pânză care practic nu se lasă, ceea ce le face similare cu un șezlong. Versiunile fără bare nu sunt rigide și sunt mai compacte atunci când sunt pliate, ceea ce este deosebit de important pentru hamacele transportabile.

5) Privind la prașile
Pentru a vă asigura că hamacul vă va servi cu credință și fidelitate pentru mai mult de un sezon, atunci când cumpărați un hamac, acordați atenție șnururilor pe care acesta este atașat la suporturi. La modelele de calitate, acestea nu sunt cusute separat la marginile produsului, ci formează un întreg cu acesta.

Am dori să atingem încă un punct: deși hamacul este un instrument indispensabil pentru recreerea în aer liber, medicii nu recomandă utilizarea lui prea mult. Vor fi suficiente doar pauze scurte, pentru a nu afecta gâtul și coloana vertebrală. Și când mult timp să se întindă pe parcela dacha? Există atât de multe activități interesante în jur, aș vrea să am timp pentru toate!

Unde puteți instala și agăța

Modul tradițional de a plasa un hamac este între doi copaci din grădină. Ar trebui aleși copaci fiabili, maturi, cu un diametru de cel puțin 15 centimetri. Distanța dintre aceste suporturi naturale ar trebui să fie cu 20-30 de centimetri mai mare decât lungimea modelului ales - de obicei, aproximativ doi metri. Cârligele pentru hamac sau frânghie ar trebui să fie amplasate la o înălțime de 1,4-1,75 metri. Cu toate acestea, dacă hamacul este prea întins sau căzut, prea sus sau prea jos, puteți oricând să-i ajustați poziția prin modificarea lungimii frânghiilor.

Pentru a agăța hamacul de copaci, trebuie să utilizați elemente de fixare speciale care vor asigura siguranța scoarței.

Dacă nu aveți doi copaci potriviți pe parcela dumneavoastră, puteți alege un hamac pe un cadru gata făcut, care poate fi instalat oriunde, sau săpați doi stâlpi - de asemenea, cu un diametru de cel puțin 15 centimetri. Stâlpii sunt săpați la o adâncime de aproximativ 60-70 de centimetri, pentru fiabilitate pot fi betonați. Pentru ca suporturile de hamac să se integreze perfect în designul peisajului, acestea pot fi vopsite, decorate cu frânghie de cânepă sau sculptate.

În plus, hamacul poate fi perfect suspendat de tavan pe verandă, plasat pe balcon sau loggie, precum și în interior prin găurirea unor elemente de fixare fiabile în pereți. Dacă un loc de dormit cu drepturi depline pe balcon sau pergolă nu se potrivește, puteți alege întotdeauna modele mai compacte sau un hamac-șezlong.

După cum am menționat deja, hamacele din poliester sau plasă sunt mai potrivite pentru utilizarea în aer liber și în grădină - nu se ard, nu se tem de umiditate și se vor usca rapid după o ploaie torențială de vară. Hamacele din bumbac sunt mai bine plasate pe o terasă sau verandă sub un acoperiș sigur, altfel vor trebui să fie scoase de fiecare dată când plouă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *