фото_танзания

 

In 2021 plecam intr-un loc extraordinar: acolo unde s-a nascut omenirea, unde se afla cel mai lung fluviu din lume si cel mai mare desert, unde au aparut cateva dintre cele mai vechi si stralucite civilizatii ale antichitatii, unde sunt cele mai mari populatii ramase de lei, elefanti, rinoceri, gheparzi, hiene, leoparzi, si sute de alte specii, locul de bastina al celui mai mare animal terestru in viata din lume si locul cu cel mai inalt munte de sine statator din lume – Africa.

 

Atentie:

- Toata calatoria va fi efectuata in conditii foarte bune, fara corturi, atat pe partea de ascensiune pe Kilimanjaro, cat si pe durata desfasurarii safari-ului. De asemenea, atat pe insula Zanzibar, cat si intre partile evenimentului, cazarile vor fi la hoteluri excelente, cu piscine si mic dejun inclus.

 - Ruta Marangu are cele mai bune conditii de cazare de pe munte, in casute.

- Pe Zanzibar vom sta chiar pe malul plajei, iar in Stone Town vom fi cazati chiar acolo, unde a trait Freddie Mercury. 

- Datele indicate de desfasurare a evenimentului sunt aproximative si pot varia in functie de disponibilitatea participantilor si a biletelor de avion.

 

Pentru noi va fi a 3-a vizita in Africa, deci am pregatit un program pe masura:

- Ascensiunea pe Kilimanjaro, vulcanul ce face parte atat din trofeul “Seven Summits”, cat si “Seven Volcanoes”, cel mai inalt varf din Africa: 5895 metri. Ascensiunea va dura 6 zile si vom opta pentru ruta Marangu.

- Safari in renumitele parcuri Serengeti si Ngorongoro, practic 4 zile.

- Odihna pe malul Oceanului Indian, pe insula Zanzibar, 3 zile intregi.

 

фото_танзания

 

PROGRAM:

Partea 1 – Kilimanjaro.

Ziua 1: Luam avionul din Bucuresti (sau alta localitate, in functie de preferinte).

 

Ziua 2: Sosirea pe aeroportul Kilimanjaro. Transfer in Arusha. Cazare la hotel. Facem cunostinta cu echipa ce ne va insoti pe munte, briefing si pregatirea pentru ascensiune. Cazare la Ilboru Safari Lodge

 

Ziua 3: Incepem ascensiunea spre acoperisul Africii. Transferul catre intrarea in parcul national Kilimanjaro. Inregistrarea, primirea permisului si inceputul ascensiunii pe Kilimajaro. Traseu: 9 km, 5 ore, de la Marangu Gate (1970 m) pana la Mandara Hut (2700 m). Cazare la Mandara Hut, in caute cu baie proprie. Dupa ce ne cazam, facem o mica plimbare pana la Craterul Maundi, de unde se deschide o priveliste uimitoare asupra partii de nord a Tanzaniei si Keniei.

 

Ziua 4: Traseu 16 km, 7 ore, de la Mandara Hut (2700 m) Horombo Hut (3720m). Vom urmari schimbarea peisajului de la regiunea padurii tropicale la regiunea alpina, craterul Mawenzi si varful Kibo. Cazare in casute cu baie proprie.

 

Ziua 5: Este ziua de aclimatizare. Vom urca pana la stancile Zebra (4500 m), vom urmari schimbarea peisajelor si ne vom obisnui cu altitudinile mari.

 

Ziua 6: Astazi ajungem la punctul de unde vom incepe ascensiunea finala. Ne asteapta un traseu de 7 ore, de la Horombo Jut (3720 m) la Kibo Hut (4703 m). Vom parcurge 12 km prin gol alpin. Cazare la Kibo Hut, in casute. Aici ne va astepta pregatirea pentru ascensiunea finala. Ne culcam devreme si vom incerca sa adormim. Vom avea parte de o noapte si o zi lungi, de ascensiune si coborare ulterioara.

 

фото_танзания

 

Ziua 7: Este ziua sau, mai bine spus, noaptea ascensiunii! Ne trezim la 12 noaptea, mancam ceva cald, dupa care ne pornim pe traseu spre varf. Va fi o urcare sustinuta, pana la Gilman Point, pe marginea craterului (5685 m), de unde vom urmari un rasarit de soare fenomenal. Dupa o mica pauza, vom continua cu traseul pe marginea craterului, pana la Uhuru Peak (5895 m) – cel mai inalt punct al vulcanului, al Africii, parte din trofeele “Seven Summits” si “Seven Volcanoes”. Facem fotografii, ne odihnim si savuram momentele de bucurie!

Dupa o jumatate de ora incepem coborarea. Vom parcurge rapid traseul pana la Horombo Hut (3720 m), unde ne vom odihni dupa eforturile depuse in aceasta zi.

 

Ziua 8: Coboram pana la Marangu Gate, ii multumim si ne luam ramas bun de la ghizi, porteri, bucatari si restul personalului, adica tuturor celor care ne-au ajutat pe parcursul acestor zile. Ajungem in Karatu si ne cazam la Eileen’s Trees Inn pentru a ne odihni cu adevarat si a ne pregati pentru o noua experienta. Vom fi deja in mijlocul parcurilor, inconjurati de peisaje africane deosebite.

  

Partea 2 – Safari in Parcurile Nationale Serengeti si Ngorongoro.

 фото_танзания

 

Vom vizita parcurile nationale Serengeti si Ngorongoro unde vom putea admira un numar enorm de animale salbatice. Cu foarte putin noroc vom vedea toata suita “Big Five”: leul, leopardul, rinocerul, elefantul si bivolul. Iar daca vom fi atenti, vom fi si martorii unei vanatori a felinelor mari.

 

фото_танзания

 

Ziua 9: Dupa micul dejun ajungem intr-unul dintre cele mai mari parcuri naturale – Serengeti. Toata ziua o vom petrece in parc, urmarind diversitatea si densitatea enorma de animale salbatice. Noaptea o petrecem in interiorul parcului, in conditii foarte bune, la Embalakai Authentic Camp .

 

фото_танзания

 

Ziua 10: Toata ziua o petrecem in parc. Colindam suprafetele enorme, urmarind dupa comportamentul si obiceiurile animalelor. In plus, vom vizita si un sat de Masai – popor indigen, stabilit pe teritoriul Keniei si Tanzaniei. Seara din nou ne asteapta conditiile excelente de la Embalakai Authentic Camp.

  

Ziua 11: Aventura noastra va continua cu safari prin parc, in drum spre Ngorongoro. Parcurile sunt unite, deci nu vom simti trecerea de la un parc la altul. Seara ne cazam la Rhino Lodge in parcul Ngorongoro, aproape de marginea craterului. Vom urmari un nou apus african deosebit.

 

фото_танзания

  

Ziua 12: Vom cobori in craterul stins al vulcanului, unde vom avea sansa sa vedem, pe langa alte animale, si rinocerul negru – specie aflata pe cale de disparitie. Adaugam aici ca acest crater s-a fomat acum 2.5 milione de ani iar noi vom avea ocazia sa atingem o particica a acestui loc istoric. Seara vom ajunge in Arusha si vom lua avionul spre Zanzibar. Cazare la Amaan Beach Bungalow, chiar pe malul celei mai bune plaje a insulei.

 

Partea 3 – Insula Zanzibar.

 

фото_танзания

 

Zanzibar este un arhipelag de langa coasta africana de est, in Oceanul Indian, la cca 41 km de Coasta Tanzaniei si la 6 grade sud de Ecuator. Este alcatuit din mai multe insulite si doua insule mari, cea principala purtand acelasi nume – Zanzibar (1.658 km²) si la nord insula Pemba (984 km²). Zanzibar este un teritoriu autonom ce apartine de Tanzania. Capitala a preluat denumirea insulei principale - Zanzibar City, fiind renumita pentru orasul vechi – Stone Town.

 

Zilele 13 -14: Zile de relaxare, atat de binevenite pentru noi, dupa perioada activa a expeditiei noastre. Vom putea lua o barca pentru o iesire spre insulele alaturate, sau vom juca volei, ne vom scalda, vom practica diving-ul, vom bea lapte proaspat de cocos etc. Seara nimic nu se compara cu o cina formata din “fructele” oceanului, savurata chiar pe plaja. In tot acest timp vom fi cazati la Amaan Beach Bungalow.

 

Ziua 15: Dupa micul dejun ne vom muta in Stone Town, protejat de UNESCO, si vom explora istoria acestui `oras minunat. Cazare la Tembo Hotel, in casa in care a trait Freddie Mercury. Va fi ultima noastra seara din aceasta aventura pe continentul african.

 

фото_танзания

  

Ziua 16: Dupa micul dejun ne asteapta lungul drum spre casa. Din momentul acesta vom considera incheiata aventura noastra africana pentru a deschide o noua perioada in care ne vom intalni cu prietenii, vom arata fotografiile noastre si vom povesti despre aceste 2 saptamani pline de emotii, aventuri, impresii si cunostinte noi!

 

 

DIFICULTATE: mediu. Ziua ascensiunii va necesita o perioada lunga de efort sustinut, in conditii de mare altitudine.

 

AVANTAJE: Este o expeditie in conditii foarte bune.

  • - NU vom sta in corturi pe munte,
  • - NU vom sta in corturi in safari,
  • - Vom fi pe prima linie a plajei pe Zanzibar,
  • - Vom avea parte de mancare buna.

 

 PRET:

4030 EUR/pers pentru un numar minim de 6 persoane,

3590 EUR/pers pentru grup de 12 persoane, ce include:

 

• Toate consultatiile, instructajul si asistenta necesare ascensiunii cu succes. Atentie: Scopul nostru de baza este ca TOTI membrii echipei sa ajunga pe varful Kilimanjaro, din care cauza vom insista asupra unei pregatiri temeinice. Avand la baza aceasta pregatire, oricine poate ajunge pe varf, indiferent de experienta anterioara sau forma fizica initiala.

• toate transferurile, inclusiv zborul Kilimanjaro - Zanzibar

• cazarile intermediare intre transferuri

• micul dejun la hotel in Zanzibar si Arusa

• cazare in timpul ascensiunii in casute

• toate mesele din timpul ascensiunii montane si din timpul alocat pentru safari

• toate cheltuielile si permisele pentru parcurile nationale si ascensiune

• tot echipamentul comun pentru ascensiune si safari

• serviciile ghizilor, porterilor, bucatarilor, soferilor

 

SUPLIMENTAR:

• biletele de avion (Bucuresti – Kilimanjaro, Zanzibar – Bucuresti: aprox. 900 EUR)

• asigurarea medicala cu coeficient montan (asigurare Wordnomads: aprox. 70 Euro)

• bacsisul porterilor (aprox 150 – 170 USD)

• alte cheltuieli personale, pranzul si cina in afara ascensiunii si safari (un pranz mediu costa in jur de 15 USD, o cina medie: 20 USD)

 

Total buget estimat: 5150 EUR pentru grup de 6 persoane sau 4700 EUR pentru grup de 12 persoane. 

 Despre reducerile puteți afla aici.

 

Pentru INSCRIERE: 

- Va puteti alatura echipei noastre direct din eveniment, sau ne sunati GSM/Whatsapp:

Alexandra +373 78 797978

E-mail: [email protected]

https://www.facebook.com/xstylemd/

 

- Achitati un avans de 900 EUR pana la data de 01.04.2021. Achitarea integrala cu 30 de zile inainte de eveniment.

- Va atentionam asupra faptului ca in cazul in care nu mai puteti participa la eveniment, din orice motiv, avansul nu se returneaza.

 

Зарегистрироватся можно по этой ссылке  www.xstyle.md/tur или по кнопке 

 

 

IMPORTANT:

 

1. Vom crea un grup de discutii cu toate persoanele participante din mai multe motive:

- pentru oferirea tuturor informatiilor necesare cu privire la: conditiile de cazare, organizare, starea vremii, consultanta echipament individual, indrumare etc;

- dupa realizarea evenimentului, va servi pentru schimbul de impresii video si poze intre participanti.

2. Chiar daca nu dorim acest lucru, numarul de locuri este strict limitat!

3. Toata informatia necesara va fi prezentata participantilor.

4. In cazul unor conditii meteo nefavorabile, pentru siguranta grupului, ghidul are dreptul sa schimbe traseul. In cazul vremii TOTAL NEFAVORABILE ne rezervam dreptul de modificare a perioadei de desfasurare a evenimentului, ce va fi comunicata din timp!

5. Nimeni nu va garanteaza reusita ascensiunii. Aceasta depinde foarte mult de factori precum vremea, specificul organismului, starea fizica, pregatirea si experienta anterioara.

 

 

DE CE SA MERGI CU NOI:

 - Deoarece siguranta este pe primul loc! Acordam o atentie sporita sigurantei grupului, alegem cu grija traseele si luam toate masurile de precautie pentru a minimiza riscurile specifice muntelui. 

- Nu mergem in grup mare! De obicei, grupurile noastre sunt formate din 3 pana la maxim 20 de persoane, in functie de dificultatea traseului. 

- Numar suficient de ghizi si instructori atestati! In functie de marimea grupului si dificultatea traseului, alocam resurse umane suficiente pentru a respecta regulile de siguranta. 

- Suport personalizat! Pe durata traseului, avand in vedere faptul ca grupurile nu sunt mari, avem posibilitatea sa acordam atentie maxima fiecarui membru din grup. 

- Asistenta completa! Acordam suport din momentul inscrierii (echipament, transport, alimentatie) si dupa participarea la eveniment (comunicare, poze, sfaturi personale, materiale didactice etc). 

- Impartasim cunostinte! Atat pe durata evenimentului, cat si dupa, toti participantii beneficiaza de instruire in domeniul montan. Consideram ca experienta si cunostintele noastre apartin intregului grup. 

- Suntem deschisi la noi provocari! Participantii nostri isi pot transforma propriile visuri in realitate prin propuneri de noi evenimente. 

- Legam prietenii! Abordarea noastra este bazata pe relatii sincere. Majoritatea participantilor devin prieteni intre ei si, implicit, si cu noi.

  

MAI MULTE DETALII

DOCUMENTELE NECESARE:

Pașaport străin valabil (pentru 6 luni până în momentul încheierii călătoriei)

Viza Tanzania (pentru cetatenii rep. Moldova se perfecteaza la aeroport, la pretul de 50 USD)

 

ASIGURARE

Puteți să o perfectați singuri sau puteți apela la opțiunea propuse de noi, care sunt cele mai optime. Le alegem înainte de fiecare tur pentru a găsi cele mai bune variante.

Asigurarea include lucrările de căutare și salvare, evacuarea cu elicopterul și tratamentul ulterior.

NU PERFECTAȚI ASIGURĂRILE PE CONT PROPRIU FĂRĂ A VĂ CONSULTA ÎN PREALABIL


MEDICINA

Pentru Tanzania nu sunt necesare vaccinurile, fiind considerata o țara sigura din acest punct de vedere

 

CONDIȚII METEO

În ultimele 2 zile de ascensiune pot fi temperaturi negative, pană la -10 in noaptea ascensiunii. Pe durata safari, temperaturile oscilează de la +10 grade C noaptea la +20. Pe insula vom avea parte de temperaturi de +20 - +30 grade.

 

Зарегистрироватся можно по этой ссылке  www.xstyle.md/tur или по кнопке