Peste 11 mii de km în 66 de zile, 16 țări vizitate cu 250 de euro în buzunar și un ocean de omenie.

O nouă întâlnire în cadrul Travel-club X-style! De această dată vom face cunoștință cu Vladislav Pusnei – un tânăr biciclist din Moldova și primul moldovean care a ajuns la punctul extrem nordic al Europei și la cel extrem vestic, pe două roți.

Vlad este student la Facultatea de Medicină Veterinară. Deja al doilea an la rând tânărul alege să-și petreacă vacanța într-un mod mai neobișnuit: călătorind cu bicicletă prin Europa. În vara 2017 a străbătut pe biciletă sudul Europei, făcând 7500 km timp de aproape 60 zile numai cu 50 euro și 20 dolari. Despre acea călătorie a povestit într-o carte "Încet, dar sigur...". A lansat și un vlog pe YouTube: https://www.youtube.com/user/pusneivladislav1994

Vara 2018 a devenit pentru Vlad încă și mai ambițioasă: el a pornit din Moldova pe bicicletă pentru a face înconjurul Europei. A mers pe bicicletă peste 11 mii de km în 66 de zile, a pedalat 170 de kilometri în fiecare zi și a vizitat 16 țări: de la Nord la Sud!

„Pe 4 iunie, am pornit de acasă, cu o bicicletă care cântărea 40 kg și cu 4 genți mari. Aveam la mine o grămadă de haine, fără de care mi-ar fi fost greu să rezist în frig și vânt, așa cum e în nordul Europei. Am atins Capul Nord, situat la doar 2000 km distanță de Polul Nord. Eram la limita continentului. Nu mai aveam unde să merg cu bicicleta, nu mai exista uscat, doar nemărginirea oceanului. Și atunci am trăit sentimentul care îmi tăia răsuflarea, acela că am ajuns la capătul lumii”, își amintește Vladislav.

În această călătorie Vlad a făcut fața unor condiții meteo extreme: de la vânt, ploaie și frig în cel mai nordic punct al Europei, până la temperaturi extreme de peste 40 grade la Sud. Iar cel mai interesant fapt ar fi că călătoria a fost făcută cu doar 250 de euro în buzunar! Vlad spune ca experiența l-a învățat următorul lucru: dacă există oameni, poți să călătorești și fără mulți bănuți.

„Anul trecut, tot la Lisabona am mers cu bicicleta, deci pot spune că am văzut toată Europa pe bicicletă. În total, am făcut în jur de 20 de mii de kilometri pe două roți. Nu fac asta pentru faimă, ci pentru că îmi plac la nebunie călătoriile cu bicicleta, mă deconectez de toate, descoper lumea care e atât de fascinantă!”

Joi, 24 ianuarie, vom avea ocazie de a asculta despre aventurile lui Vlad: pe unde a ajuns, ce fel de oameni a întâlnit în călătoria sa și cu ce gânduri s-a întors.

Prezentarea va fi divizată în două părți cu un coffee-brake.

Vă așteptăm joi, 24 ianuarie în Generator Hub la ora 19:00. Adresa: Ștefan cel Mare, 202 (Kentford bloc 2, etajul 4). Harta: https://goo.gl/sX3a39

Intrarea este liberă! Telefon de contact: 069536407.