„Fiți nebuni, urmați-vă visele și încercați să fiți sinceri cu voi, să pătrundeți până într-acolo, unde e cel mai greu. Lucru valabil atât la propriu, cât și la figurat”. 

Un eveniment inedit la Chișinău! La invitația outdoor-centrului X-style și Generator Hub, în Moldova vine Radu Păltineanu: alpinist, cicloturist și blogger, un pasionat al aventurii și călătoriei. Radu a revenit acasă după o călătorie de 3 ani și trei luni pe bicicletă, traversând continentul american de la nord la sud!

CINE E RADU PĂLTINEANU?
2013 – A traversat, în echipă, Scandinavia și Europa de Est pe bicicleta (peste 2.400 de km) pentru a trage un semnal de alarmă în privința proiectului minier propus la Rosia Montana.
2014 – A mers în întreaga Europa și Asia centrală cu autostopul: 14.000 de km parcurși de la Paris, la Teheran, în Iran.
2014 – Ascensiune pe vârful Damavand (5.671 m), cel mai înalt vârf vulcanic al Asiei, a început astfel proiectul „7 Volcanic Summits”.
2015 – 2018 #CycleTheAmericas

„Mi-am început expediția americană pe 5 august 2015, în tundra alaskană, coborând apoi în paralel cu lanțul munților Stâncoși, Canada și Statele Unite. A urmat deșertul Chihuahua, Platoul Central Mexican, ascensiunea pe cel mai înalt vulcan din America de Nord, Orizaba (5.636 m), jungla din sudul Mexicului și Guatemala, vulcanii Americii Centrale și căldura infernală a Tropicelor.

Din Columbia, am luat-o spre est, începând să zig- zăguiesc pe întreg continentul sud american. Au venit, pe rând, Marea Savană și cascada Angel în Venezuela, jungla guyaneză, Amazonia și atingerea punctului cel mai îndepărtat de centrul Terrei, vârful Whimper (6.268 m) din Masivul Chimborazo, în Ecuador. Apoi, deșertul de pe coasta peruană, altiplano andin, unde am pedalat, uneori, la peste 4.500 de m altitudine, căldurile infernale din nordul Argentinei și Paraguay și, în final, stepa nesfârșită a Patagoniei. Pot spune cu mâna pe inimă: wow, what an amazing journey!

În afară de locurile traversate, această aventură a avut și un profund impact cultural și uman asupra mea, fiind posibilă doar cu ajutorul oamenilor mulți care și-au deschis inimile și casele și m-au primit la ei și ajutat”. 

Joi, 6 decembrie, vom avea ocazie unică de a asculta despre aventurile lui Radu prin lume și în special prin cele două Americi. 

Prezentarea va fi divizată în două părți cu un coffee-brake.

Vă așteptăm joi, 6 decembrie în Generator Hub la ora 19:00.
Adresa: Ștefan cel Mare, 202 (Kentford bloc 2, etajul 4). Harta: 
https://goo.gl/sX3a39

Intrarea este liberă! Telefon de contact: 069536407.